Ontruimingsoefeningen

Heeft u uw ontruimingsplan (bedrijfsnoodplan) klaar? Wat doen uw medewerkers in geval van een calamiteit? Weten ze waar ze moeten verzamelen?

Wie alarmeert? Wie vangt de brandweer op? Wie controleert de ruimtes? Wie kan er eerste hulp bieden? Blust iemand een kleine brand? Lopen uw personeelsleden door de rook? Ontstaat er paniek?

Heeft u een plan om de eerste 15 minuten tijdens een calamiteit te overbruggen tot de hulpdiensten aanwezig zijn?

Deze vragen zijn op te lossen door ontruimingsoefeningen te houden. 1x per jaar is ieder bedrijf verplicht om ontruimingsoefeningen te verrichten. (zie wetgeving ontruimingsoefeningen). Het regelmatig oefenen van het ontruimingsplan voorkomt paniek.

Ontruimingsoefeningen bij Hofman Veiligheidsopleidingen

Hofman Veiligheidsopleidingen verzorgt en begeleidt deze oefeningen. We hebben hierin veel ervaring en expertise in huis. We kunnen putten uit honderden scenario’s met of zonder rook, een gaslek, instorting, slachtoffers, etc. Het uitvoeren van ontruimingsoefeningen zorgt er onder andere voor dat:

  • BHV-ers vertrouwd raken met hun bedrijfshulpverleners taken.
  • BHV-producten worden gecontroleerd, hierbij moet u vooral denken aan de communicatie- en evacuatiemiddelen.
  • BHV-ers krijgen een beter beeld van hoe de medewerkers reageren op een incident, en hoe zij hier het beste op kunnen reageren.
  • De medewerkers en/of gebruikers van het pand raken vertrouwd met het ontruimingsplan en de procedures.

Uiteraard kan er voor een oefening een stukje begeleiding komen. Ook kan Hofman Veiligheidsopleidingen een onverwachte oefening realiseren. Achteraf ontvangt u altijd een uitgebreid verslag op papier. Dit kan  achteraf ook na besproken en geëvalueerd worden.

Regelgeving Ontruimingsoefeningen

Uw bedrijf is wettelijk verplicht om ontruimingsoefeningen te houden. Minimaal één keer per jaar een ontruimingsoefening is een goede richtlijn, dit staat vermeld in de arbowet. Let op: ontruimingsoefeningen eenmaal per jaar zijn wettelijk verplicht.  Van de ontruimingsoefening dient een verslag gemaakt worden.

Hofman veiligheidsopleidingen is hierin uw juiste partner. Wij zorgen voor maatwerk, en dat is hierbij zeker een must!

Wij nemen graag contact met u op voor een oriënterend gesprek.

Bent u na dit verhaal nieuwsgierig geworden of heeft u verder nog vragen. Neem contact op met Hofman Veiligheidsopleidingen door middel van e-mail: info@janhofman.nl of bel naar: 085 – 27 36 360.