BHV diploma

Wilt u graag uzelf of uw medewerker(s) voorzien van een BHV diploma? Hofman Veiligheidsopleidingen heeft al jaren lang ervaring met het geven van BHV opleidingen en trainingen en voorziet u graag van een maatwerk oplossing.

Een BHV diploma kan behaald worden in twee delen. Het deel Brand Communicatie en Evacuatie (BCE) en/of Spoedeisende Eerste Hulp (SEH). Een volledig diploma bestaat uit beide delen. De duur van een volledige cursus is twee dagdelen of avonden, de opleiding is in 1 volledige dagen te volgen. Indien slechts een van de beide BHV delen behaald moet worden, wordt de cursus duur gehalveerd. Voor de basisopleiding adviseren we de theorie eigen te maken door middel van een interactief e- learning programma.

Hofman Veiligheidsopleidingen is gespecialiseerd is het geven van BHV trainingen, eveneens bieden wij branchspecifieke opleidingen voor bijvoorbeeld de gehandicaptenzorg of ziekenhuizen.

BHV Diploma op locatie behalen

Hofman Veiligheidsopleidingen geeft de cursus, die tot een BHV diploma leidt, doorgaans op locatie. Dit is niet alleen prettig voor deelnemers, maar het verhoogt ook de praktijkgerichtheid van de cursus, omdat de praktijkvoorbeelden die worden gebruikt van toepassing kunnen zijn op de echte werksituatie en omgeving. Uiteraard kan er ook op onze cursuslokatie worden ingeschreven op 1 van de praktijkdagen. Klik hiervoor op de agenda.

BHV pas hoelang is deze geldig?

Ik heb wel eens ergens gehoord dat een BHV diploma / certificaat 2 jaar geldig is, hoe zit dat nou precies?

De Arbowet stelt maximaal 2 jaar met dien verstande dat het diploma zelf slechts een raamwerk is dat tussentijds ingevuld dient te worden met relevante trainingen. Gesteld wordt dat u (de werkgever) zelf verantwoordelijk bent om kennis & vaardigheden op peil te houden en u dient hiervan bewijslast te kunnen overleggen. DUS: als u de opleiding heeft gevolgd en daarna bijvoorbeeld 16 maanden niets meer doet, dan voldoet u NIET aan de Arbowet. Dat zou dus zonde zijn van uw tijd en uw geld en heeft bovendien geen toegevoegde waarde voor uw onderneming.

Waarom is een Hofman Veiligheidsopleidingen certificaat 1 jaar geldig?

De Arbowet verplicht de werkgever er zorg voor te dragen dat de bedrijfshulpverlener ten alle tijde adequaat zijn/haar taken kan uitvoeren. Dit betekent dat de bedrijfshulpverlener zijn/haar kennis & vaardigheden door oefening en/of andere activiteiten op peil moet houden.

Door de bedrijfshulpverlener jaarlijks het herhalingscertificaat te laten behalen, toont de werkgever aan (in veel gevallen) te voldoen aan deze verplichting. Vrijwel alle BHV diploma’s die in Nederland verstrekt worden zijn 1 jaar geldig.

Een BHV diploma met 2 jaar geldigheid biedt namelijk GEEN wettelijk draagvlak zonder uw extra bewijslast. Met een BHV diploma van 1 jaar bent u dus (bijna) altijd “arboproof”.

Op die manier bewijst u als werkgever serieus om te gaan met de Arbowet en met de veiligheid van alle betrokkenen.

Ook naar uw personeel en hun familie geeft u het signaal af dat hun welbevinden belangrijk is voor u als werkgever. De term “maatschappelijk verantwoord ondernemen” krijgt hierdoor serieus gestalte, feitelijk precies wat de Arbowet van u vraagt. Buiten dat is het zo dat ieder zichzelf respecterend opleidingsinstituut graag kwaliteit wil bieden aan zijn klanten. Het zoeken naar mazen in de wet met wellicht levensgevaarlijke praktijksituaties als gevolg is NIET waar Hofman Veiligheidsopleidingen voor staat, of ooit zal staan.

Officiële BVH diploma’s en certificaten

Na elke opleiding wordt een officieel persoonsgebonden BHV diploma of certificaat uitgegeven.

In het geval van een opleiding AED is er de optie voor 4 types diploma’s/certificaten. Bij al onze BHV diploma’s kan er gekozen worden voor een Europees Reanimatie Certificaat, of:

  • Een certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR).
  • Een certificaat van de NIBHV.
  • Een certificaat van de stichting Medizon.

Bent u na dit verhaal nieuwsgierig geworden of heeft u verder nog vragen?
Neem contact op met Hofman Veiligheidsopleidingen door middel van e-mail: info@janhofman.nl of bel naar: 085 – 27 36 360.