Heftruck opleidingen

Hofman Veiligheidsopleidingen biedt diverse heftruck opleidingen aan. De heftruck opleidingen lopen uiteen van beginnersopleidingen tot veiligheidscertificering en verkorte herhalingscursussen. Ook bieden wij op de zelfde wijze opleidingen voor een reachtruck of een verreiker aan.

Hofman Veiligheidsopleidingen werkt doorgaans op locatie. Dit doen wij om de cursus perfect af te stemmen op de situatie ter plekke, voor een betere kennis van de eigen heftruck en de stelling van de materialen. We kunnen op deze manier direct inspelen op zaken die in de dagelijkse praktijk op het werk van toepassing zijn. Opleidingen voor de heftruck worden veelal versneld in groepen van 4 á 5 personen gegeven, om het maximale rendement uit de opleiding te halen en gerichte instructies te kunnen geven aan de heftruck cursisten.

We geven de versnelde opleiding in een tijdbestek van 4 uur (halve dag). Hier bespaart u dus direct 4 productie-uren per cursist.

Uiteraard bieden we iedere week Heftruckopleidingen aan op onze opleidingslocatie. klik op de agenda voor de tijden en data.

Een beginnerscursus voor bestuurders die nog geen werk- of rijervaring hebben neemt 1 of meerdere dagen in beslag. Andere heftruck opleidingen zijn doorgaans in één halve dag te volgen. Na de basiscursus is het nodig om elke 5 jaar deel te nemen aan een korte heftruckopleiding om de kennis weer op te frissen zodat deze altijd paraat blijft.

Heftruck

Inhoud heftruckopleidingen

Tijdens de heftruck opleidingen wordt aandacht besteedt aan algemene regelgeving, technische kennis van de heftruck (banden, aandrijving, typen), kennis van pallet soorten, veilige bediening, controle van de handelingen, onderhoud en rijvaardigheid. Er wordt zowel aandacht besteed aan de theorie als de praktijk, met ondersteuning van enkele begeleide oefeningen.

Na een heftruck opleiding wordt er gekozen voor een eindtoest in combinatie met een praktijk toets. Wanneer de cursus voldoende wordt afgesloten ontvangt de cursist een certificaat in de vorm van een persoonsgebonden pasje met een geldigheid van 5 jaar.

Wilt u meer informatie over de heftruckopleidingen die we bieden of heeft u verder nog vragen?
Neem contact op met Hofman Veiligheidsopleidingen door middel van e-mail: info@janhofman.nl of bel naar: 085 – 27 36 360.