Brandweerchauffeur

Als brandweerchauffeur moet je door het drukke verkeer een weg weten te banen. Het is daardoor van groot belang  om de verkeerswetgeving goed te beheersen. Daarnaast is het belangrijk om continu aan uw rijvaardigheid te blijven werken.

Hofman veiligheidsopleidingen biedt hiervoor een korte training aan, die u kunt volgen in uw verzorgingsgebied. U leert vlot en veilig door het verkeer bewegen, waarbij de nadruk ligt op defensief rijden met een dwingend karakter en anticiperen op andere weggebruikers, of dat nu fietsers, voetgangers, of automobilisten zijn.

Daarnaast is het mogelijk om chauffeurs te testen op hun rijvaardigheid. De cursus sluit geheel aan op de leidraad oefenen en er is ieder jaar een ander thema.

Inhoud van de cursus:

De cursus Brandweerchauffeur bestaat uit 1 dag of 2 dagdelen of avonden. Ook kan hier gekozen worden voor een versnelde cursus van 1 dagdeel of avond. De cursus kan worden afgesloten met een rijksdiploma of een certificaat.

In de cursus worden de volgende onderdelen behandeld:

  • Voertuigbeheersing
  • Voortuigcontrole
  • Verkeersinzicht (Speciaal gericht op drukke en onoverzichtelijke momenten).
  • Veilig en verantwoord deelnemen in het verkeer.
  • Stressbestendigheid.

De doelstelling van de cursus Brandweerchauffeur is het vergroten van de rijvaardigheid

Alle cursussen van Hofman Veiligheidsopleidingen zijn praktisch en realistisch, met herkenbare voorbeelden uit praktijksituaties. Voor ons is het dan ook belangrijk dat de instructeurs een ruime praktijkervaring en leservaring hebben. De instructeurs worden getoetst, geëvalueerd en bijgeschoold.

Bent u na dit verhaal nieuwsgierig geworden of heeft u verder nog vragen? Neem contact op met Hofman Veiligheidsopleidingen via e-mail info@janhofman.nl of bel naar 085 – 27 36 360.