Voortgezette rijopleiding

Wanneer u vanuit woon-werkverkeer en/of vanuit uw functie vaak deelneemt aan het verkeer, en daarin geconfronteerd kan worden met gevaarlijke situaties, is een verkeersveiligheidstraining niet meer dan op zijn plaats. U wint er veel mee. Want niet alleen realiseert u kostenbesparingen door het voorkomen van schades en het beperken van brandstofgebruik. Ook het welzijn van uw medewerker is in het geding. Uw medewerker is veiliger onderweg en zal minder vaak verzuimen.

De cursus wordt gegeven in eigen auto of vrachtauto en kan gegeven worden on the job, zodat het uw werknemers geen extra tijd kost en uw werknemers in de praktijksituatie geconfronteerd worden met een veiliger rijgedrag.

Onderwerpen die aan bod komen bij de voortgezette rijopleiding

  • Taal van de weg (borden, lijnen, etc…)
  • Bochtentechniek zowel voorwaarts als achterwaarts
  • Parkeren
  • Zuinig rijden
  • Gevaarlijke situaties onderkennen
  • Wet en regelgeving
  • Defensief rijden
  • Vlot en veilig door het verkeer bewegen

Cursus voortgezette rijopleiding

De opleiding is bedoeld voor cursisten die al in het bezit zijn van een rijbewijs en meer inzicht willen krijgen in het deelnemen aan het verkeer. Ook is het mogelijk om chauffeurs te testen op hun rijvaardigheid. De cursus Voortgezette rijopleiding bestaat uit een  dagdeel of avond.

In de cursus wordt vooral het veiliger deelnemen aan het verkeer en vergroten van de rijvaardigheid behandeld.

Na het volgen van deze opleiding krijgt u een certificaat  met een geldigheidsduur van 5 jaar.

Alle cursussen van Hofman Veiligheidsopleidingen zijn praktisch en realistisch, met herkenbare voorbeelden uit praktijksituaties. Voor ons is het dan ook belangrijk dat de instructeurs een ruime praktijkervaring en leservaring hebben. De instructeurs worden getoetst, geëvalueerd en bijgeschoold.

Bent u na dit verhaal nieuwsgierig geworden of heeft u verder nog vragen? Neem contact op met Hofman Veiligheidsopleidingen door middel van e-mail: info@janhofman.nl of bel naar: 085 – 27 36 360.